<p/>Volgens [K]Alamar, de hacker die de virus kit 'VBS Worm Generator' maakte, zijn slordige programmeurs en luie internetters de echte oorzaak voor virusaanvallen. Dat zegt hij in een interview met SecurityPortal. Hij wijst alle verantwoordelijkheid voor het Kournikova-virus van de hand. Een 20-jarige man uit Sneek gebruikte de VBS Worm Generator om het Kournikova-virus te schrijven.

[K]Alamar vindt het niet verkeerd om een virusgenerator te creëren. "Ik denk dat het verkeerd is om programma's te maken met gaten die je in staat stellen om alle dingen te doen die we vandaag de dag doen", aldus [K]Alamar.

Volgens de hacker ligt de schuld voor de snelle verspreiding van het Kournikova-virus bij anderen. "Als een virus zich zo snel verspreidt, is dat de schuld van de gebruikers en de applicaties. Ook systeembeheerders hebben schuld. Het nieuwste virus dat gemaakt was met mijn VBS Worm Generator dook al twee maanden geleden op. Hoe kun je nou een systeem hebben waarbij het anti-virusprogramma al twee maanden niet is bijgewerkt?"

Maar ook OnTheFly krijgt een sneer van [K]Alamar. "Virus kits zijn bedoeld om van te leren, niet om virussen mee te maken en te verspreiden."

Ook van de burgemeester van Sneek begrijpt [K]Alamar niet veel. De burgemeester bood OnTheFly een baan aan, omdat 'we dat soort mensen wel kunnen gebruiken voor onze automatiseringsafdeling'. [K]Alamar: "OnTheFly heeft gezegd dat hij geen enkele programmeertaal kent, dus ik denk niet dat ze echt wat aan hem hebben. Maar iedereen moet doen wat hij wil." <br/><hr width="100%" align="center" size="1" color="BLACK" noshade=""/><i>Eerdere relevante berichten:</i><br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Nederlander claimt auteur te zijn van Kournikova-virus</b> (14 februari 2001)<br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Kournikova-virus slaat op grote schaal toe</b> (13 februari 2001)<br/>