Onder meer F-Secure en McAfee waarschuwen voor de nieuwe methode die de makers van de Storm Worm hebben bedacht om mensen te verleiden om hun malware te downloaden.

Via een link in een mailbericht verwijzen de makers van de Storm Worm hun slachtoffers door naar een pagina met daarop een foto van een gapende kitten. De foto gaat vergezeld van de oproep: "Click here to get your personal kitty card from psyco cat". Ook speelt de pagina audio van een lachband af.

De webpagina bevat een cocktail van exploits, zo waarschuwt McAfee. Alle links op de pagina verwijzen naar het bestand SuperLaugh.exe. Dat bestand bevat de Storm Worm (ook wel bekend als Nuwar en Zhelatin).

Het nieuwe offensief van de Storm Worm-makers is het bewijs dat ze voorlopig nog niet ophouden met hun pogingen om pc's te infecteren voor hun botnet. Over de omvang van het Storm-botnet lopen de schattingen uiteen. Vorige maand liep het botnet een gevoelige klap op toen Microsoft gereedschap uitbracht waarmee de Storm Worm automatisch wordt verwijderd van geïnfecteerde pc's. Volgens Microsoft zijn daarbij zeker een kwart miljoen computers geschoond van de Storm Worm.

Bron: Techworld