Aanleiding voor het dispuut lijkt te zijn dat de Srizbi-Trojan, afkomstig van de Mpack-toolkit, de concurrerende Storm-worm van geïnfecteerde computers verwijdert.

De makers van de Storm-worm slaan terug door dos-aanvallen uit te voeren op de server waarvandaan de Srizbi-malware zijn installatiebestanden ophaalt.

Volgens malwareonderzoeker Lawrence Baldwin gaat het hierbij om een flinke aanval. "Het lijkt in ieder geval voldoende om ervoor te zorgen dat een downloader niet de nieuwe versie van de Mpack-malware kan binnenhalen", verklaart hij tegenover The Register.

De makers van de Storm-worm maken overuren. Vorige week werd namelijk ook al bekend dat computers die zijn geïnfecteerd met de Storm-worm, worden ingezet voor het versturen van wenskaartmailtjes die ontvangers naar een kwaadaardige website leiden.

Pc's die onderdeel uitmaken van het Storm-botnet, zijn tegelijkertijd bezig met het versturen van e-cards én het ddos'en van de concurrentie, stelt Baldwin. De veiligheidsonderzoeker kan het weten: hij heeft zelf een (opzettelijk) geïnfecteerde pc in zijn lab staan. Bron: Techworld