Postini heeft sinds de aanval vorige week begon meer dan 200 miljoen Storm-worm gerelateerde spamberichten voorbij zien komen, zo meldt Informationweek. Het aantal virusmails is deze week volgens de statistieken van Postini explosief gestegen.

De nieuwe aanval is er op gericht om nieuwe pc's te verwerven voor het botnet van de makers van de Storm-worm. De e-mails zelf bevatten geen malware, maar verwijzen wel naar geïnfecteerde sites.

Ook de door de Storm-worm geïnitieerde e-card-aanval van begin deze maand houdt aan. Deze 'e-cards' doken voor het eerst op rond 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijksheidsdag. Veel beveiligingsdeskundigen verwachtten dat de e-card-aanval weer snel zou stoppen, maar dat blijkt niet het geval. "Deze methode moet werken, anders zouden ze het niet volhouden", aldus Paul Henry van Secure Computing.

Anderhalve week geleden meldde Messagelabs al dat de Storm-worm pdf-spam genereerde. Volgens de Russische virusbestrijder was de spam er op dat moment nog niet op gericht om het botnet uit te breiden. Bron: Techworld