Het Trojaanse paard kan worden binnengehaald via sites die melden dat de gebruiker een nieuwe codec moet installeren. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd wijzigt de malware de dns-instellingen, waardoor nepsites van eBay, PayPal en banken worden getoond. Zo hopen cybercriminelen vertrouwelijke gegevens te stelen en rekeningen van de mac-bezitter te plunderen.

Op Macworld staan inmiddels instructies om de malware te verwijderen.

Een tweede verontrustend bericht voor mac-gebruikers is afkomstig van de helppagina's van Apple. Hierop staan veel reacties van mensen die zijn overgestapt op het met veel bombarie geïntroduceerde besturingssysteem Leopard (OS X 10.5). Na de upgrade nam de snelheid van hun draadloze netwerk gestaag af, totdat sommigen helemaal geen webpagina's meer kunnen downloaden, zo meldt PC World.

Een wanhopige mac-bezitter noemde Leopard al "waardeloos" zolang dit probleem niet wordt opgelost. Medegebruikers geven intussen gevarieerde oplossingen, zoals het installeren van de laatste Apple update of het opsporen en verwijderen van het bestand 'AppleAirport2.kext'.