Een Franse politierechter heeft een man veroordeeld wegens het niet voldoende beveiligen van zijn internetverbinding, waardoor er illegale activiteiten via die verbinding mogelijk waren. Volgens de aanklager waren via de internetverbinding van de man enkele bestanden gedownload, waaronder twee liedjes van Rihanna.

De vrouw van de man heeft naar verluidt een getekende verklaring hierover afgelegd en erkend hiervoor verantwoordelijk te zijn. De man heeft daarnaast toegegeven dat hij niet heeft gezorgd voor voldoende beveiliging van de verbinding.

Al meer dan een miljoen waarschuwingen

Hadopi meldde vorige week tot nu toe meer dan een miljoen waarschuwingen te hebben uitgestuurd naar internetgebruikers die in overtreding zouden zijn van het downloadverbod. Rechtenhouders hebben vervolgens meer dan 100.000 klachten ingediend, die weer leiddden tot een tweede waarschuwing van Hadopi naar degenen die zich van de eerste waarschuwing niets aantrokken.

Daarvan zijn weer 340 in beeld die volgens de rechtenhouders blijven doorgaan met downloaden van beschermd materiaal. De Commissie voor bescherming van auteursrechten van de Franse BREIN-evenknie Hadopi heeft 14 zaken ingediend bij de rechtbank waarvan dit de eerste is die in zitting kwam. Het zijn de eerste aanklachten sinds de omstreden wet is aangenomen, eind 2010.