Dat schrijft McAfee in zijn onlangs gepubliceerde Virtual Criminology Report (pdf).

"Bedrijven en individuen creëeren en lezen steeds meer blogs. Daar zitten ook een paar risico's aan vast", stelt het beveiligingsbedrijf.

"Mensen plaatsen verslagen online die door iedereen te bekijken zijn. Persoonlijke informatie is ook toegankelijk voor dieven, die er op uit zijn hun verzameling pseudoprofielen te vergroten."

De toegang tot persoonlijke informatie is niet het enige gevaar, waarschuwt McAfee. "Gebruikers die webdiensten gebruiken, of hun nieuwsfeeds en blogs bekijken met browsers als Firefox, zijn ook kwetsbaar voor codes die spyware installeren, wachtwoorden loggen of poorten scannen."

Naast deze 'subtiele infectie via sociale netwerken' ziet McAfee ook andere gevaren opdoemen, zoals het gebruik van goedkope, maar onbeschermde computers en de toenemende interesse van hackers in voip-gesprekken.

Het beveiliginsbedrijf maakt zich verder zorgen over de explosief gestegen hoeveelheid keyloggers, phishingaanvallen en malware, die het overigens steeds vaker op mobiele apparaten heeft voorzien. Bron: Techworld