De machines kwamen in een reboot loop terecht. Vooral Windows XP SP3 heeft last van de update, maar er zijn ook meldingen van andere Windows-versies die erdoor in de problemen zijn geraakt, dat schrijft Guy Bruneau van SANS Internet Storm Center. Machines in een bedrijfsnetwerk worden sneller geraakt door het gebruik van ePolicyOrchestrator, waarmee de definities over het netwerk worden verspreid.

Nog geen half procent

In Amerika melden verschillende media dat naast bedrijven ook veel overheidssystemen plat kwamen te liggen, waaronder computers op een intensive care afdeling van een ziekenhuis.

Het probleem is veroorzaakt doordat het Windows systeembestand ‘svchost.exe’ is aangezien voor W32/wecorl.a’. En dat laatste is een virus. Ondertussen heeft McAfee een update uitgebracht om de fout in het DAT bestand te repareren. Daarnaast heeft het een oplossing online gezet.

Volgens Barry McPherson heeft de fout nog geen half procent van de enterpriseklanten getroffen. Toch gingen de fora van McAfee een tijd uit de lucht vanwege het verkeer dat de fout genereerde. In een tweede blog van McPherson biedt hij zijn excuses aan.

Al eerder gebeurd

Het is overigens niet voor het eerst dat McAfee verkeerde updates uitgeeft. In maart 2006 zag het ook al bibliotheken en systeembestanden van Windows aan voor een virus. In januari 2007 legde het Lotus Notes plat. In juli vorig jaar waren het verouderde engines die de problemen veroorzaakten.

Maar McAfee is zeker niet de enige die van tijd tot tijd systemen systemen onderuit haalt. In maart van dit jaar bracht BitDefender Windows 64-bit systemen in de problemen. Maar ook Trend Micro en Symantec hebben systemen ooit kreupel gemaakt met verkeerde definities

Bron: Techworld