Het bedrijf introduceert een set aan oplossingen met de naam Total

Protection for Data, die het mogelijk maakt niet alleen versleuteling op het werkstation aan te bieden, maar deze ook centraal vanuit ePolicy Orchestrator te beheren.

Bij de beheeroplossing is het ook mogelijk aan te sluiten op de policy's van bijvoorbeeld Active Directory of Novells eDirectory, waardoor bedrijfsregels centraal kunnen worden opgelegd.

Krachtige versleuteling

Total Protection for Data (TPD) biedt 256-bits AES voor schijven aangevuld met RC5-1024, waarbij het ontcijferen gaat via meerfactor authenticatie. Het bedrijf beweert daarbij dat gebruikers niets van de versleuteling merken in performance en dat er ook geen opleiding nodig is.

Daarnaast biedt TPD de mogelijkheid om bestanden te versleutelen op andere schijven, zoals een netwerkdrive of USB-stick. Volgens de leverancier neemt hierdoor het risico op het lekken van informatie af.

De software werkt alleen op het Windows-platform voor iedereen die gebruikmaakt van Windows 2000, XP of Vista. Voor de serverkant is Windows 2000 of hoger gewenst.

Niet de eerste

McAfee is niet de eerste, die diskversleuteling met centrale aansturing aanbiedt. Zo biedt PGP al langer versleuteling voor disks, bestanden en e-mail en is deze ook centraal te beheren. Maar PGP biedt geen bescherming tegen virussen en spyware en heeft dat in de beheertool dan ook niet beschikbaar.

Bron: Techworld