McAfee Benelux presenteerde zijn nieuwe oplossing, Total Protection Solutions, dinsdag in de kluisruimtes van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Systeembeheerders zouden volgens het bedrijf hun complete beveiligingssysteem kunnen beheren via één centrale console, de McAfee ePolicy Orchestrator-agent.

In totaal zijn vier versies beschikbaar: een normale en geavanceerde versie voor het midden- en kleinbedrijf en een normale en geavanceerde versie voor grote organisaties. Alle versies bevatten een enkele beheerconsole, een antivirusoplossing, proactieve bescherming tegen spyware en een firewall. Andere versies bevatten ook een mailserver, de Enterprise-versies ook nog een antispam- en gatewayoplossing.

Volgens Simon Leech, beveiligingsonderzoeker bij McAfee, gebruiken de meeste bedrijven producten van verschillende softwarefabrikanten en moeten zij dus werken met verschillende bedieningsconsoles. Met Total Protection Solutions zou dit probleem verholpen zijn.

Midden- en kleinbedrijven die zelf geen beveiligingsexperts in huis hebben, kunnen er ook voor kiezen hun beveiliging volledig uit te besteden, aldus Leech. "Bedrijven hoeven dan geen interne mailserver meer te beheren, maar hebben via internet wel toegang tot de ePolicy Orchestrator. Alle oplossingen blijven dan up-to-date, zonder dat ze daarvoor iets hoeven te doen."

De enterprise-versies van McAfee Total Protection zijn vanaf 17 april verkrijgbaar. De versies voor het mkb volgen op 25 april. Prijzen zijn afhankelijk van de wensen van de klant.

Bron: Techworld