Het bedrijf zegt dat zijn software een einde kan maken aan het zogenoemde wardriven, waarbij mensen ongewenst gebruikmaken van de draadloze internetverbinding van anderen.

De software, genaamd McAfee Wireless Home Network Security, voorziet aanwezige wifi-routers en daarop aangesloten pc's automatisch van encryptiesleutels en vernieuwt deze elke drie uur.

De software kan overweg met draadloze netwerken die zijn beveiligd met wep. Ook wpa en wpa2 zijn geen probleem. Het programma draait op pc's waarop Windows 98SE, ME, 2000 of XP is geïnstalleerd.

Om te zorgen dat gebruikers zo min mogelijk problemen ondervinden met het de software, kan het programma met diverse merken routers overweg, waaronder Linksys, D-Link en Belkin.

Nauwelijks beveiligd

Terwijl veel werkgevers hun netwerk optimaal proberen te beschermen, blijken veel werknemers hier privé niet zo mee bezig te zijn.

Uit een eerder deze week gepubliceerd onderzoek van routerfabrikant D-Link in de regio Utrecht blijkt dat 42 procent van de ontdekte netweken niet of nauwelijks beveiligd is.

Ook blijken veel consumenten die hun netwerk wél hebben beveiligd, standaardwachtwoorden te gebruiken. D-Link concludeert dan ook dat veel consumenten weinig aandacht besteden aan de beveiliging van hun draadloze netwerk, terwijl dit volgens de fabrikant wel eenvoudig is.

Eerder al besloot fabrikant Linksys om het instellen van de beveiliging op routers met wifi te vereenvoudigen. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf, samen met specialist Broadcom, de zogenoemde SecureEasySetup.

Deze optie maakt het mogelijk om met een druk op de knop de wpa-beveiliging op een router in te schakelen en te configureren.