De Unified Secure Access is een combinatie van de McAfee NAC appliance, monitortool Network Access Control 3.0, Network Security Platform 5.1 met plugin voor bestaande omgevingen, en centrale beheeromgeving ePolicy Orchestrator. De gehele verzameling moet de integratie van NAC tussen endpoint en de rest van het netwerk gladtrekken.

Network access control is de term voor een methode van beveiliging waarbij toegang tot een netwerk alleen wordt verschaft als een bepaald apparaat voldoet aan verschillende policies. Hoewel beveiligers in principe positief staan tegenover de techniek en de methode in het begin een goede start maakte op de markt, heeft de complexiteit en ingewikkelde uitrol tot dusverre brede afname onder bedrijven in de weg gestaan. Zeker in Europa, waar tegen de kosten wordt aangehikt.

Maar na een dip lijkt NAC weer een stokpaardje te worden voor leveranciers. Nu beweert McAfee de uitrol van NAC te hebben versimpeld. Recent heeft ook Novell zich gemeld in de NAC-arena, die met een overeenkomst tussen leiders Microsoft en Cisco weer tot ontwikkeling is gekomen.

De losse appliance voor Unified Secure Access gaat vanaf de 11.000 dollar kosten, de Network Security Platform addon begint bij 2.300 dollar, terwijl het endpointpakket voor McAfees Network Access Control 48 dollar per node gaat kosten. Bron: Techworld