In een bericht op de website van McAfee wordt consumenten beloofd dat ze de kosten die ze hebben gemaakt om hun pc weer draaiend te krijgen op McAfee kunnen verhalen, zolang die kosten binnen redelijke perken zijn gebleven.

Gratis McAfee

Als er nog steeds problemen zijn, dan stelt McAfee wereldwijd technische ondersteuning ter beschikking, en software om de problemen alsnog op te lossen. Maar er is meer dan een halve week voorbij gegaan nadat de problemen ontstonden, dus hebben een aantal mensen misschien al iemand betaald om hun computer te repareren. Die kosten kunnen nu dus worden doorberekend aan McAfee. Getroffen consumenten krijgen van McAfee bovendien twee jaar lang gratis bescherming tegen virussen.

Zakelijke kosten

Over zakelijke klanten wordt met geen woord gerept, terwijl in het zakelijke segment vorige week de meeste en hardste klappen zijn gevallen. Al zou slechts 5 procent van de systemen problemen hebben gehad, systeembheerders moesten toch met usb-sticks of cd's langs de werkstations. Elk van die werkstations zou de beheerder 30 minuten hebben gekost. Als er dan 2500 desktops moeten worden hersteld, zoals bij de Hogeschool Utrecht, dan ben je daar 30 manweken aan kwijt.

Dat loopt dus behoorlijk in de papieren. Of McAfee haar zakelijke klanten ook financieel tegemoet komt is nog niet bekend. Uit onze poll blijkt dat er behoorlijk wat schade is geleden, en dat McAfee alle zeilen bij zal moeten zetten om al haar klanten te behouden.

Bron: Techworld