Wie een domeinnaam registreert en daarbij per ongeluk een fout maakt, heeft in sommige gevallen de mogelijkheid om gratis binnen vijf dagen van het domeinverzoek af te zien. Deze service aan gebruikers wordt in toenemende mate voor dubieuze doeleinden gebruikt, zo waarschuwt Francois Paget op het McAfee Avert Labs Blog.

In 2007 is het gebruik van wegwerpdomeinen geëxplodeerd. 'Domain tasting' is onder meer populair bij spammers die de wegwerpadressen gebruiken om korte tijd een product of dienst te verkopen. Ook phishers maken graag gebruik van domeinen die ze na enkele uren of dagen weer opheffen.

Daarnaast is 'domain tasting' in trek bij mensen die advertenties plaatsen op domeinen die veel verkeer genereren. Ze plaatsen bijvoorbeeld Google Ads op de site en heffen het domein binnen vijf dagen op. Omdat ze minder dan vijf dagen gebruik hebben gemaakt van de domeinnaam hoeven ze niet te betalen, terwijl ze wel advertentie-inkomsten hebben binnengeharkt.

Om die praktijken tegen te gaan, heeft Google nu besloten om niet langer advertenties toe te staan op domeinen die korter dan vijf dagen bestaan. Het nieuwe beleid van Google wordt eind februari van kracht. Bron: Techworld