Falcon is een vernieuwde versie van McAfee Internet Security Suite 2006. Het nieuwe pakket kan usb-apparaten scannen en automatische backups maken van lokale bestanden. De nieuwe dienst biedt bescherming tegen rootkits en phishing en kan malware detecteren in afbeeldingen. Ten slotte ondersteunt het totaalpakket ook Firefox.

Binnen enkele weken wordt een bèta-versie van Falcon verwacht en de definitieve versie is gepland voor deze zomer. McAfee hoopt met de abonnementsvorm van het pakket pc-gebruikers te kunnen voorzien van regelmatige updates. Uit onderzoek blijkt dat van de huidige betaalde updates van virusdefinitie-bestanden weinig gebruik wordt gemaakt door consumenten die beveiligingssoftware gebruiken.

Falcon is een reactie op Windows OneCare, het beveiligingspakket dat Microsoft deze week lanceerde. Daarnaast maakte ook concurrent Symantec onlangs bekend dat het dit najaar komt met een vergelijkbaar product. Symantecs product kreeg de codenaam 'Genesis', maar het bedrijf maakte woensdag bekend dat het pakket 'Norton 360' zal gaan heten.