Duo Security analyseerde drie miljoen apparaten op potentiële kwetsbaarheden, vooral naar bekende problemen als een verouderde Flash-plugin of oude browser. Van alle apparaten, inclusief laptops, heeft ongeveer 42 procent van de gebruikers een oude browser. Chrome is ook volgens het beveiligingsbedrijf de populairste browser, gevolgd door Internet Explorer.

Er werd naar een miljoen Android-toestellen gekeken en ondanks de auto-update-feature zou 59 procent van de toestellen een oudere versie van Chrome draaien. Dat komt wellicht doordat een flink aantal apparaten een verouderde versie van het OS zelf draait, waarbij Chrome niet meer van nieuwe versies wordt voorzien.

Ook IE-gebruikers lopen achter

Populaire apparaten worden op de korrel genomen door aanvallers en niet geheel verwonderlijk staat het met Windows-apparaten qua up to date zijn ook niet zo goed. Daar gebruikt een op de vijf apparaten een versie van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund.

Andere bevindingen van het bedrijf waren dat ongeveer een derde van de Android-apparaten niet beveiligd is met schermvergrendeling en er blijkbaar met 20.000 apparaten was geknoeid. Uiteraard promoot het beveiligingsbedrijf met dit soort onderzoek zijn eigen securityproduct en integratie met Androids API SafetyNet.