De twee organisaties merken dat vooral bij leerkrachten en docenten veel behoefte bestaat aan informatie over veilig internetgebruik. Kennisnet en Surfnet hebben hun krachten daarom gebundeld om 'optimaal de mogelijkheden van ict te benutten'.

Surfnet, dat internetverbindingen levert aan hogescholen en universiteiten, en Kennisnet gaan voorlichting geven over veilig internet met websites waarop uitleg en tips worden gegeven. De belangrijkste nieuwe site is Surfnetkennisnetproject.nl.

Een van andere de initiatieven is de website Laatjenietpakken.nl voor het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Voor ouders, schoolmedewerkers en scholieren is ook de website veilig.kennisnet.nl opgestart.

Ook starten de organisaties in januari met het pilot-project Edukit. Op deze site worden uitleg en tips gegeven over veilig internetgebruik. Tot slot doet Kennisnet ook mee aan het Diploma Veilig Internet, een lespakket voor leerkrachten van het basisonderwijs om kinderen te leren over veilig internetgebruik.