De skimactie vond plaats bij de Leen Bakker aan de Boschdijk in Eindhoven. Dit wordt na een tip bevestigd door de Rabobank die passen van rekeninghouders blokkeerde. Een Rabobank-medewerker vertelde de gedupeerde Webwereld-lezer dat het om honderden passen zou gaan. De bank zelf doet officieel geen mededelingen over aantallen geblokkeerde passen of geskimde bedragen.

Ongeveer een maand actief

De skimmers zijn in ieder geval actief geweest in de periode tussen 6 maart en afgelopen weekend. De laatste keer dat de tipgever bij de Leen Bakker is geweest was op drie maart, de pas is afgelopen weekend geblokkeerd. Andere bronnen melden dat de apparatuur in februari is geplaatst.

Zowel de magneetstrip als de emv-chip op de Rabobank-passen zijn buiten werking gesteld. Het uitschakelen van de emv-chip leidt ertoe dat ook internetbankieren niet meer mogelijk is met de geblokkeerde pas. "Vorig jaar hadden we ook een pasblokkade, toen werd die chip niet afgesloten."

Stilte

Een woordvoerster van de Rabobank zegt dat de bank schade direct vergoedt. "Wij zorgen direct voor een nieuwe pas en compenseren de eventueel geleden schade." De meubelzaak zelf hult zich ondertussen in stilzwijgen.

Filiaalmanager Ron van Beek van Leen Bakker Eindhoven verwijst meteen door naar het hoofdkantoor. Hij vertelt dat hij geen commentaar kan geven en dat de directie over deze kwestie gaat. De woordvoering van het hoofdkantoor moet nog antwoord geven op de meermaals door Webwereld gestelde vragen over de in Eindhoven gepleegde skimming.