De volgende updates van de verschillende beveiligingsproducten van Microsoft zullen de mogelijkheid meekrijgen om de omstreden Sony-rootkit te detecteren en te verwijderen.

"Wij hebben de Sony-rootkit bestudeerd en toegevoegd aan de lijst met software die wij met Microsoft Antispyware willen detecteren en verwijderen", zo stelt Jason Garms, Program Manager van Microsofts Anti-Malware Technology Team.

Microsoft Antispyware zal automatisch worden geüpdate met de voor het herkennen en verwijderen van de rootkit noodzakelijke informatie. De update zal ook worden meegenomen in de december-update van de Malicious Software Removal Tool en inbegrepen zijn in zowel Windows Defender, de nieuwe beveiligingsdienst van Microsoft die naar verwachting in december in bèta beschikbaar zal zijn, als de online beveiligingsdienst Windows Live Safety Center.

Eerder al uitte Microsoft zijn bezorgdheid over de rootkit die door bepaalde audio-cd's van Sony wordt geïnstalleerd. Toen echter verbond het bedrijf daar nog geen consequenties aan en liet ongewis of de rootkit ook door Microsoft Antispyware verwijderd zou worden.