De kritische patches zijn voor Windows, Internet Explorer, Access, Windows Media Player, PowerPoint en Excel. De 'belangrijke' patches zijn bedoeld om gaten te dichten in Windows, Outlook Express, Windows Mail, Windows Messenger en Office.

De kritische pleister voor Access is waarschijnlijk voor het lek dat begin vorige maand opdook. Het probleem schuilt in de Snapshot Viewer ActiveX-control waarmee internetters Access-rapporten kunnen bekijken zonder de Access-software te draaien. Hackers kunnen de kwetsbaarheid misbruiken door gebruikers via spamberichten te lokken naar zelfgemaakte of bestaande webpagina's.

Met twaalf updates is augustus een drukke maand voor Windows-beheerders. De twee vorige Patch Tuesday's waren echter relatief rustig, met drie kritische patches in juni en geen enkele in juli. Meer informatie over de patchronde van volgende week is te vinden op de site van Microsoft.

MMAP

Microsoft biedt standaard de donderdag voor Patch Tuesday een vooruitblik op de patches die gaan komen. Vanaf oktober krijgen de beveiligingsleveranciers zelfs nog eerder toegang tot de technische details. Met het Microsoft Active Protections Program (MAPP) wil Microsoft de beveiligingsbedrijven extra ruimte bieden voor het schrijven en testen van de beveiligingssoftware.

Bron: Techworld.nl