Microsoft opent een nieuw front in de Scroogled-campagne tegen aartsrivaal Google met de introductie van een reclamevrije Bing-versie speciaal voor basis- en middelbare scholen. Bing for Schools, vooralsnog in de pilotfase beschikbaar voor scholen in Amerika, combineert een zoekmachine zonder advertenties met extra privacyfuncties en strikte filters voor bijvoorbeeld pornoresultaten, meldt Microsoft.

Leerlingen worden gescroogled

De filosofie van Microsoft: scholen zijn er om te leren en niet om te verkopen, aldus het concern in een steek naar rivaal Google. Microsoft biedt zelfs verschillende voorbeelden van school-gerelateerde zoekresultaten waar bij Google de AdWords domineren.

Bingen voor Surface RT op school

Bing for Schools is volledig IP-gebaseerd, er hoeft geen software te worden geïnstalleerd. Scholen die meedoen kunnen ouders en kinderen zelfs stimuleren om thuis of mobiel ook Bing te gebruiken. Zo kunnen er voor de school punten worden verdiend. Deze punten kunnen worden verzilverd, de school krijgt dan een Surface RT toegestuurd, de weinig succesvolle tabletcomputer van Microsoft. Eerder deze zomer deed Microsoft de Surface-tablet al in de uitverkoop voor leerlingen en studenten.

Microsoft promofilmpje: leerlingen leren vooral AdWords via Google: