Die verduidelijking geeft het softwarebedrijf in aanloop naar de RSA-conferentie volgende week in San Francisco. De nadruk ligt volgens onze zusterpublicatie Network World op software voor authenticatie voor en toegang tot ict-middelen, zoals het netwerk en applicaties. Die beveiligingsmechanismes worden gekoppeld aan andere security-middelen, zoals antivirus en antispam. Bestaande beveiligingssoftware valt in toekomstige versies onder het Forefront-merk. Microsoft vergeet ook het nu gehypte cloud computing niet; het werkt onder de codenaam Geneva aan Forefront-versies voor gehoste omgevingen.

Uitstel

Dat alles moet uiteindelijk beheerd worden met de centrale controller Stirling, waarvan deze week de tweede bèta verscheen. Het slechte nieuws is daarbij dat Stirling al is vertraagd, en ook de nieuwe Identify Lifecycle Manager (ILM) is door Microsoft opgeschoven. Deze gaat ook onder Forefront vallen, en zal pas volgend jaar op de planken liggen, en niet dit jaar zoals eerder beloofd.

Opvallend is verder dat de Forefront-software als een verzameling van diensten wordt aangeboden, dus via een Software-as-a-Service-model. Verder staat de boel los van de gratis virusscanner die Microsoft wil gaan brengen, Morro.

Exchange-beschermer

Heel veel details wil Microsoft over het nieuwe aanbod nog niet geven, die worden bewaard voor de RSA-conferentie in San Francisco, maar om het verhaal toch kracht bij te zetten werd alvast een nieuw product genoemd, Frontline Online Security for Exchange. Hoewel deze duidelijk op Exchange is gericht, zal de dienst werken voor alle e-mailsystemen. Spam en antivirus, uitvoering van policies en functies voor het volgen voor berichten worden met FOSE aan elkaar en aan AD gekoppeld.

Bron: Techworld