Onderzoekers demonstreerden eerder deze maand hoe cookies van versleutelde sessies en zelfs logingegevens gestolen kunnen worden die verstuurd worden via een ASP.net applicatieserver.

Microsoft Download Center

Microsoft gaf eerder al een workaround uit voor het lek, en het waarschuwde al snel voor aanvallen in het wild. Reden genoeg, volgens Microsoft, om alvast een patch in het Download Center aan te bieden voordat de fix mee gaat met de automatische updates. Zo kunnen gebruikers bij grote organisaties de patch testen, alvorens ze hem uitrollen in het gehele bedrijf.

Sneller soelaas

“Via het Download Center kunnen we de patch zo snel mogelijk bij de gebruikers krijgen. Zowel beheerders als eindgebruikers die hem willen installeren kunnen direct gaan testen en downloaden”, aldus Microsoft in een blogpost. Het bedrijf “spoort deze gebruikers aan om de update zo snel mogelijk te installeren.” Eindgebruikers zijn veilig, tenzij ze een webserver hebben draaien.

De patch staat gepland voor 19.00 vanavond. Wanneer hij meegaat in de automatische updates is officieel nog onbekend, maar de patch wordt volgens Microsoft vervolgens binnen een paar dagen via de gewoonlijke distributiekanalen uitgegeven.