De maandelijkse patchbundel van deze maand bevat twaalf updates die in totaal 21 lekken dichten. Twaalf van deze ontdekte lekken worden bestempeld als kritiek.

Dit is de grootste patchronde sinds februari vorig jaar. Volgens McAfee Avert Labs is het aantal patches dat Microsoft heeft uitgebracht 70 procent hoger dan in de eerste helft van vorig jaar.

De patches moeten lekken in diverse producten van Microsoft dichten, waaronder Internet Explorer, Outlook, Windows Media Player en Powerpoint.

Negentien van de uitgegeven patches moeten een lek dichten dat van buiten kan worden misbruikt om de controle over een computer over te nemen. Deze lekken komen onder meer voor in IE en de mediaspeler.

McAfee adviseert systeembeheerders extra aandacht te besteden aan de gedichte lekken in de Windows Routing and Remote Access Service (MS06-025) en Exchange Server (MS06-029).

Volgens het beveiligingsbedrijf kunnen dit soort lekken door een worm worden misbruikt en kan er dus mogelijk een wormuitbraak volgen.

Symantec adviseert systeembeheerders gevoelige gegevens op te slaan en snel te patchen. Dit omdat veel van de lekken kunnen worden misbruikt zonder dat de gebruiker een geïnfecteerd bestand opent. Bron: Techworld