Hoewel Microsoft nog geen week geleden bekendmaakte zes updates te zullen publiceren, heeft de softwaremaker op het laatste een update toegevoegd om twee lekken in zijn mediaspeler te dichten.

De zeven updates dichten in totaal elf lekken in de software van Microsoft, waaronder Internet Explorer, Visual Studio, Outlook Express en Windows Media Player. Zoals verwacht heeft de fabrikant deze ronde nog geen pleisters gepubliceerd voor twee nieuwe lekken in Word.

Van de zeven updates heeft Microsoft er drie als kritiek bestempeld en vier als belangrijk. Een van de kritieke updates dicht vier lekken in Internet Explorer. Experts verwachten dat de bewuste lekken op korte termijn door hackers misbruikt zullen worden.

Snmp

Ook heeft Microsoft een update vrijgegeven voor een lek in zijn simple network monitoring protocol (snmp). De softwaremaker typeert deze update (MS06-074) als belangrijk en niet als kritiek omdat snmp standaard uitstaat en normaliter door de firewall wordt geblokkeerd.

Het protocol wordt binnen bedrijven echter veel gebruikt op een server als onderdeel van de infrastructuur om het netwerk te monitoren. Deze combinatie maakt het lek aantrekkelijk voor hackers.

Systemen met Windows 2000 SP4, Windows XP (SP2 en Professional x64) en Windows Server 2003 zijn vatbaar voor het snmp-lek. Windows Vista is niet vatbaar. Bron: Techworld