Het lek was op dinsdag tijdens de maandelijkse patchronde gedicht, maar de oorspronkelijke ontdekker kreeg geen bedankje. In plaats daarvan kreeg VeriSign, het bureau waar de hacker voor werkt, de eer.

"Tot onze spijt weigert Microsoft om de naam te gebruiken die u hebt aangevraagd," staat bovenaan het documentje van 'Chujwamwdupe', aangevoerd als quote uit een mail die hij van iDefence gekregen heeft. Voor sprekers van de Poolse taal, waarvan er bij Microsoft tenminste eentje werkt, is de reden duidelijk: vrij vertaald betekent het zoiets als 'een lul in jullie aars.'

Spam voorkomen

De uitgave van de exploit zo vlak na het verschijnen van de patch kan toch vervelend uitpakken. Veel klanten zijn laat met het toepassen van patches, waardoor ze kwetsbaar blijven. Aanvallers kunnen door de exploit controle krijgen over systemen.

Een voormalige medewerkster van Microsoft laat tegenover het Engelse Techworld weten dat er wel degelijk technische redenen zijn om dit soort schuttingtaal te weren uit beveiligingsbulletins: dat zou ertoe kunnen leiden dat spamfilters op de bulletins aanslaan.