Enkele weken terug begon de race tussen de ontwikkelaar van Fairuse4wm en Microsoft, zo schrijft AP. Fairuse4wm verwijdert de drm van Windows Media-bestanden, zoals verkocht worden door filmverkopers Movielink en Amazon. Op 28 augustus bracht Microsoft een update uit waardoor de applicatie niet meer werkte. De ontwikkelaar bracht al snel een nieuwe versie van Fairuse4wm uit.

Marcus Matthias van Microsoft laat weten momenteel hard aan een nieuwe update te werken. Matthias heeft nog geen idee wanneer de update wordt uitgebracht. Analisten geloven niet dat Microsoft de drm waterdicht krijgt. "Elke softwarebescherming kan door andere software worden verwijderd", weet John Pescatore van Gartner.

Marc Maiffret van Eeye Digital Security denkt dat het allemaal weinig zin heeft. "Het is een van die punten waar Microsoft probeert aan te tonen iets aan piraterij te willen doen", zegt Maiffret. "Hopelijk zijn ze niet zo dom om te denken dat dit daadwerkelijk piraterij tegengaat."

Microsoft is inmiddels begonnen met het versturen van brieven en e-mails naar webmasters die de Fairuse4wm aanbieden op hun website, zo meldt Boingboing. Volgens de e-mail schendt de applicatie de copyright van Windows Media Speler.