Dat maken beide bedrijven vandaag bekend. De eerste concrete actie zal genomen worden als de volgende versie van RSA's suite voor data loss prevention (DLP) op de markt komt. Dat staat gepland voor later deze maand.

RMS draait naast Active Directory en is het component voor Windows Server waarmee documenten van rechtenbescherming (drm) kunnen worden voorzien. Documenten kunnen zo gebonden worden aan specifieke gebruikers op basis van rollen.

Met DLP kan, naast dat informatie alleen toegankelijk is voor specifieke personen, de content op een dieper niveau aan een rol binnen de organisatie worden gebonden, zo is de gedachte van de twee leveranciers. Toegang dat wordt verleend via RMS kan zo bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de mate van belangrijkheid die in het DLP-component is gedefinieerd. Andersom kan de beheerder DLP-policies via RMS af laten hangen van bepaalde groepen of personen binnen een organisatie.

Uiteindelijk willen de twee het partnerschap verder uitbreiden, waarbij RSA-technologie niet alleen integreert met software van Microsoft, maar dat DLP er direct in zit gebakken. Wat dit precies gaat opleveren, blijft nog vaag, en de precieze termijn is nog niet bekend. Bron: Techworld