Negen patches zijn bedoeld om een lek in het Windows-besturingssysteem te dichten, waarvan enkele kritiek zijn. Verder worden er nog een fix voor Microsoft Exchange en twee patches voor Office vrijgegeven.

Een van deze Office-patches dicht het lek in Word dat eind vorige maand op beperkte schaal actief werd misbruikt. Met dit lek kan een pc worden overgenomen als een gebruiker een speciaal geprepareerd Word-document opent.

Activex

Overigens dicht Microsoft met zijn nieuwe patches niet alleen lekken in Windows en Office. Ook moeten de nieuwe updates de laatste wijzigingen doorvoeren in de manier waarop Internet Explorer met dynamische content omgaat.

Door deze wijzigingen moeten ontwikkelaars mogelijk bepaalde delen van websites opnieuw programmeren. Als dit niet gebeurt, zullen gebruikers bij websites met Activex-elementen zelf actie moeten ondernemen om de interactieve elementen te kunnen gebruiken.

Op de achtergrond heeft Microsoft overigens de afgelopen maanden al de nodige wijzigingen aan IE doorgevoerd. Door een speciale compatibiliteitspatch hebben gebruikers tot op heden niets gemerkt van deze wijzigingen. Na de updates van dinsdag 13 juni zal die patch echter niet werken en de wijzigingen helemaal zijn afgerond. Bron: Techworld