Het probleem deed zich voor bij beheerders die update MS06-020 wilden installeren om het lek in de Flash-speler te dichten. Doordat het versienummer van de Flash-speler niet goed werd gecontroleerd, kon de update niet altijd worden geïnstalleerd.

"Er is niets mis met de update zelf", stelt Craig Gehre van Microsofts Security Response Center op zijn blog. "Wat er gebeurde was dat we de update ook aangeboden werd aan nieuwe versies van Flash terwijl de update niet nodig is."

Microsoft heeft de fout in de detectiecheck inmiddels gecorrigeerd zodat alleen systemen die de patch wél nodig hebben, deze ontvangen.

Gehre benadrukt dat gebruikers die de update al hebben geïnstalleerd of de melding hebben gekregen dat zij de update niet konden installeren, geen actie hoeven ondernemen.

Overigens 'waarschuwt' Gehre dat de aanpassing aan de update ervoor zorgt dat systeembeheerders die WSUS of SMS gebruiken, een nieuwe wsusscan.cab kunnen verwachten om de wijzigen in het systeem door te voeren. Bron: Techworld