Het proof-of-concept virus is in zijn huidige vorm onschuldig, maar kan een inspiratiebron zijn voor minder vriendelijke hackers, aldus F-Secure.

Het virus, W32.Icabdi.A, injecteert een eigen code in de (xns-)bestanden die door InfoPath worden gebruikt. Gebruikers die de geïnfecteerde bestanden openen, krijgen pop-ups te zien met bekende en minder bekende uitspraken, voornamelijk over oorlog en vrijheid. Zo wordt onder meer Albert Einstein geciteerd ('Ik weet niet met welke wapens de Derde Wereldoorlog zal worden uitgevochten, maar bij de vierde zal het met stokken en stenen zijn'). Ook Iron Maiden ('Ik ben geen gevangene, ik ben een vrij man!') en Janis Joplin ('Vrijheid is gewoon een ander woord voor niets te verliezen hebben') zijn van de partij. De virusmaker laat eveneens een link naar zijn website achter.

Het is de eerste keer dat Microsoft InfoPath door een virus wordt getroffen. Zowel Windows XP, 2000, NT, Me, 98, 95 als Windows Server 2003 zijn vatbaar. Symantec raadt InfoPath-gebruikers aan om hun antivirussoftware van de nieuwste updates te voorzien en een volledige systeemscan uit te voeren.