Het bedrijf kondigde de updates afgelopen donderdag alvast aan op haar website, om systeembeheerders een idee te geven hoeveel tijd ze volgende week kwijt zouden zijn aan het installeren van de patches, meldt NetworkWorld.

Één van de updates wordt gezien als een kritieke update voor Windows Vista en XP. De bug die door deze patch verholpen wordt, zorgt ervoor dat hackers de mogelijkheid krijgen om ongeautoriseerde software te installeren op de computers van gebruikers. Voor Windows Server 2003 heeft de update het stempel 'belangrijk' meegekregen, terwijl het voor Windows 2000 slechts de titel 'gemiddeld' kreeg.

De tweede update draagt het stempel 'belangrijk' voor alle Windows-gebruikers. De bug die hiermee wordt verholpen, stelt een hacker in staat om software te draaien op het systeem van een gebruiker, met hogere privileges dan is toegestaan. Microsoft heeft verder geen technische details vrijgegeven over de updates.

Met slechts twee updates in de eerste maand van het jaar beleeft Microsoft een goede start in vergelijking met vorig jaar. In 2007 bracht het bedrijf maar liefst 69 software-updates uit, net iets minder dan zes per maand.