Met Fix it Center wil Microsoft de diagnostische functionaliteiten die ingebouwd zijn in Windows 7 ook beschikbaar maken voor Windows XP en Vista. De clientsoftware downloadt automatisch probleemoplossingen bij Microsoft en kan dus zowel online als offline dienst doen.

Mkb- en thuisbeheer

Via een account bij Microsoft is de informatie van verschillende pc's met Fix It Center online in één keer te overzien. Microsoft wil daarmee beheerders in het mkb en thuisgebruikers met meerdere pc's van dienst zijn.

Het is de bedoeling dat de software helpt bij het vinden en reparen van problemen. Waar dat normaal handmatig moet gebeuren, is het de bedoeling dat het nu vrijwel volledig geautomatiseerd gaat. Het programma kan ook behulpzaam zijn als het niet uit zichzelf een probleem kan oplossen.

Helpdesk kijkt mee

"Fix it Center vindt en repareert veel voorkomende pc- en apparaatproblemen", meldt Microsoft op de site. "Het helpt ook nieuwe problemen te voorkomen door pro-actief te controleren op bekende problemen en updates te installeren."

Microsoft-helpdeskmedewerkers kunnen op verzoek van een klant toegang krijgen tot diens Fix it Center als problemen niet opgelost kunnen worden. Details over hardware, het specifieke probleem en de mogelijke oplossingen die al geprobeerd zijn, worden dan bekeken door de helpdesk om problemen sneller op te lossen.

Ook voor Windows Server

De dienst draait op Windows 7, Vista en XP. De gebruikers van het laatstgenoemde besturingssysteem hebben wel service pack 3 (SP3) nodig, of service pack 2 als de 64-bit-variant van Windows XP Professional wordt gebruikt. De software werkt ook op Server 2003 in combinatie met SP2 en op Windows Server 2008.