Een groot deel van de gebruikers van Internet Explorer is niet trouw met het uitvoeren van patches om veiligheidsproblemen in de browser te dichten. Om toch zoveel mogelijk gebruikers van de software op de hoogte te stellen, heeft Microsoft voor een nieuwe benadering gekozen. Het informeert zijn Passportgebruikers via e-mail. Van die gebruikers heeft Microsoft een e-mailadres (bijvoorbeeld door het aanvragen van een Hotmailaccount).

Via een speciaal in het leven geroepen website kunnen gebruikers van Internet Explorer zien of het noodzakelijk is om de patch te installeren of niet.

Microsoft kiest voor deze benadering omdat het niet wil dat zijn Passportgebruikers tegen veiligheidsproblemen aanlopen, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan CNet.

Het blijkt dat veel gebruikers ongevoelig zijn voor de berichten in media om hun Explorer-versie regelmatig te patchen. Microsoft kan niet zeggen hoeveel Passport-gebruikers naar aanleiding van het bericht de patch daadwerkelijk uitgevoerd hebben.

De patch heeft betrekking op een veiligheidsprobleem in Internet Explorer 5.5 en 6.0 dat in november 2001 werd ontdekt. Misbruik van het gat maakt het voor hackers mogelijk om persoonlijke gegevens van de computergebruiker te stelen. Deze gegevens worden opgeslagen in de cookies.