Microsoft is een nieuw blog gestart dat informatie zal geven over kwetsbare plekken geven die nu nog niet beschikbaar is.

Microsoft publiceert zijn stoplappen in principe op Patch Tuesday, de tweede dinsdag van de maand. Daarbij publiceert de onderneming ook speciale bulletins en knowledgebase artikelen. Het nieuwe blog zal echter nog meer in detail treden.

De onderneming vindt vaak oplossingen die het niet kan publiceren omdat die bij sommige systemen tot problemen leiden, of omdat ze te gecompliceerd zijn om elders uit te leggen. Het nieuwe blog moet een plaats bieden voor dergelijke oplossingen.

"Tijdens ons onderzoek naar kwetsbaarheden ontdekken wij een hoop interessante technische informatie. We zullen dat hier zoveel mogelijk delen omdat we geloven dat die kwetsbare plekken, workarounds en lapmiddelen u beter in staat stellen uw onderneming te beveiligen," schrijft een Microsoft medewerker in een eerste poging.

Het blog bevat momenteel twee postings over problemen die eerder deze maand zijn hersteld. De volgende editie van Patch Tuesday is gepland op 8 januari, en dan zal het blog ook nieuwe informatie publiceren.