Vier van de zes updates betreffen kritieke lekken. Opmerkelijk genoeg heeft Microsoft ook een eerder aangekondigde patch laten vallen. Het is de tweede keer in twee maanden dat de softwaregigant op het laatste moment besluit om af te zien van het uitbrengen van een aangekondigde update.

De belangrijkste update heeft betrekking op diverse kwetsbaarheden in verschillende versies van Internet Explorer. De patch moet het onmogelijk maken voor aanvallers om valse informatie in de adresbalk te plaatsen. Daarnaast zorgt de reparatiesoftware ervoor dat kwaadwillenden geen toegang kunnen krijgen tot de computer van iemand die een speciaal geprepareerde webpagina bezoekt.

Voor Microsoft Office is er een patch voor SharePoint Server en een kritieke softwarepleister voor Microsoft Office Word (inclusief de Mac-versie van Microsoft Office 2004).

Ook heeft Microsoft een kritieke update uitgebracht voor een probleem met de Kodak Image Viewer (voorheen bekend als de Wang Image Viewer) en voor een kwetsbaarheid in Outlook Express en Windows Mail.

Bron: Techworld