Na de drukke en kritieke patchronde van vorige maand is het dit keer een stuk rustiger. Volgens de aankondiging van Microsoft komen er slechts twee updates aan, waarvan er geen enkele als kritiek wordt aangemerkt.

Belangrijk

Beide updates worden als ‘belangrijk’ gekenschetst. De eerste update is voor alle versies van Windows XP, Windows Vista en Windows 7. De servers laat Microsoft deze maand dus helemaal met rust.

De tweede update verhelpt gaten in Excel op Windows en Mac. Zelfs Excel in Office 2007 SP2, wordt geüpdatet. Dat is de allerlaatste versie.

Open advisories

In de blogpost die de aankondiging vergezelt, zegt Jerry Bryant dat de lekken die worden gedicht alleen kunnen worden uitgebuit door gebruikers speciaal geprepareerde files te laten openen. Over het netwerk dreigt geen gevaar.

Ook besteedt Bryant nog even aandacht aan de security advisory dat maandag is uitgegeven, waarin Microsoft adviseert om niet op F1 te drukken als een website daar om vraagt. Microsoft houdt de toestand scherp in de gaten, maar op dit moment wordt er nog geen misbruik gemaakt van het lek, aldus Bryant.

Over andere openstaande security advisories rept hij met geen woord. Zo staat er nog een open voor de SMB bug die in november bekend werd, en een voor een bug in Internet Explorer. Wel wijst hij er nog op dat vanaf 13 juli 2010 Windows XP SP2 en Windows Vista RTM niet meer zullen worden ondersteund. Vanaf die datum zullen er ook geen beveiligingsupdates meer worden geleverd voor Windows 2000.

Bron: Techworld.nl