Aankomende Patch Tuesday wordt daarmee een stuk lichter dan de mega-patchronde waarop Windows-beheerders vorige maand werden getrakteerd. In oktober had Microsoft elf patches nodig om de gaten te dichten. En daar bleef het helaas niet bij. Op 23 oktober gaf de softwarereus een tussentijdse patch vrij om een ernstig probleem in de Remote Procedure Call (RPC) te verhelpen.

Kritiek en belangrijk

De patches die aankomende dinsdag worden vrijgegeven, hebben de labels 'kritiek' en 'belangrijk' meegekregen. De 'belangrijke patch' is bedoeld voor gaten in alle versies van Windows. De kritieke patch is bedoeld voor de Microsoft XML Core Services 3.0, 4.0, 5.0 en 6.0 en vereist patching van alle ondersteunde Windows-versies waaronder XP, Vista en Windows Server 2003 en 2008. Daarnaast zijn ook Office 2003 en 2007, SharePoint Server 2007 en Groove Server 2007 kwetsbaar.

De XML Core Services zorgen voor interoperabiliteit tussen meerdere scriptingtalen waaronder JScript, Visual Studio en XML-applicaties. De Services werden in november 2006 en in augustus van dit jaar ook al eens gerepareerd.

Bron: Techworld.nl