De maandelijkse patchdag is deze maand gebruikt om maar liefst twaalf updates uit te brengen die in totaal 21 lekken moeten dichten. Twaalf van deze ontdekte lekken worden bestempeld als kritiek.

De patches moeten lekken in diverse producten van Microsoft dichten, waaronder Internet Explorer, Outlook, Windows Media Player en Powerpoint. Negentien van de ontdekte lekken kunnen misbruikt worden om van buiten af de controle over een computer over te nemen.

McAfee adviseert systeembeheerders extra aandacht te besteden aan de gedichte lekken in de Windows Routing and Remote Access Service (MS06-025) en Exchange Server (MS06-029).

Volgens het beveiligingsbedrijf kunnen dit soort lekken door een worm worden misbruikt en kan er dus mogelijk een wormuitbraak volgen.

Symantec adviseert systeembeheerders gevoelige gegevens op te slaan en snel te patchen. Dit omdat veel van de lekken kunnen worden misbruikt zonder dat de gebruiker een geïnfecteerd bestand opent.

Het is voor het eerst sinds februari vorig jaar dat er zoveel patches tegelijk worden uitgebracht door Microsoft. Volgens McAfee Avert Labs is het aantal patches dat Microsoft heeft uitgebracht 70 procent hoger dan in de eerste helft van vorig jaar.