De patch, die donderdag werd aangekondigd, had een lek moeten dichten in Windows. Details werden niet gegeven, maar het lek zou volgens Microsoft 'kritiek' zijn. Dit betekent dat een worm of virus, zonder tussenkomst van het slachtoffer, een systeem kan binnendringen.

Microsoft wil niet zeggen waarom de aangekondigde patch is uitgesteld. "Het gaat om een kwaliteitsprobleem", licht een woordvoerder toe. "Ons testteam heeft iets gevonden waardoor we ons realiseerden dat de patch beter niet in september kan worden uitgebracht."

Vorige maand ontstonden ook problemen rond de maandelijkse patchbundel. Een van de uitgebrachte patches bleek corrupt te zijn. De fout werd echter snel hersteld: na een paar uur was een nieuw bestand beschikbaar.

Microsoft brengt op 13 september wel een nieuwe versie van zijn Windows Malicious Software Removal Tool uit. Ook staan er op die dag 'non-security updates' klaar voor Microsoft Update, Windows Update, Windows Server Update Services en Software Update Services.