De Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) van Microsoft is bedoeld om ontwikkelaars van malware te slim af te zijn en biedt daarmee bescherming tegen veel van hun trucs.

Meerdere gebuikersprofielen

Een recente update van de tool, versie 2.0, zorgde er echter voor dat computers opnieuw moesten worden opgestart nadat recente Adobe beveiligingsupdates werden toegepast. In zakelijke omgevingen kan dat lastig zijn.

Bij de Chrome browser was het allemaal nog een stukje vervelender. De updates van Google konden namelijk in veel gevallen überhaupt niet geïnstalleerd worden. Dit is in elk geval het geval voor computers waar de browser in meerdere gebruikersprofielen beschikbaar is. Als één van de gebruikers dan als administrator de browser update, werkt dat niet meer voor de andere gebruikers op de computer.

Volgens Google heeft Chrome veelal dezelfde beveiligingstechnieken al in huis en zelfs meer dan EMET. Microsoft heeft het conflict toegegeven en gaat er via een weblog uitgebreid op in. Het bedrijf heeft EMET inmiddels geüpdatet.