Microsoft waarschuwt zakelijke gebruikers voor de langverwachte Windows 8.1 Update 1 (KB 2919355). De update zorgt voor verstoring van de werking van Windows Server Update Services (WSUS), waardoor die in de toekomst nieuwe patches niet meer zou herkennen, zo meldt Webwerelds zustersite Infoworld. De bug komt voor bij de WSUS-versies 3.0 SP2 en 3.2. WSUS is de standaard updateservice van Microsoft voor bedrijfsnetwerken.

Microsoft heeft de update inmiddels geblokkeerd van de WSUS-servers, waardoor sysadmins deze niet langer kunnen doorzetten naar hun gebruikers. Los is de update overigens nog wel gewoon te verkrijgen, maar Microsoft geeft het advies aan sys-admins om ermee te wachten. Het is niet duidelijk hoeveel bedrijven te maken hebben met de blijkbaar niet goed geteste Windows 8.1-update.

Uitrol gestaakt

Ondertussen werkt het bedrijf aan een oplossing. "Tot die tijd staken we de distributie van de Windows 8.1-update naar WSUS-servers. We raden iedereen aan om de uitrol van deze update binnen je organisatie uit te stellen totdat we juiste update hebben uitgerold", leest het WSUS Product Team blog op TechNet, waar ook verschillende workarounds worden uitgelegd.