"Dat zijn belachelijke aantallen infecties, vrienden", schrijft Matt McCormack op het weblog van het Microsoft Malware Protection Center. Ter vergelijking: in de eerste maand dat Microsoft via MSRT de strijd aanbond met de Storm Worm (september vorig jaar) verwijderde Microsoft slechts de helft van dat aantal.

Met name in China en Taiwan blijken veel online gamers te zijn getroffen door Taterf. Microsoft desinfecteerde in deze twee landen respectievelijk 529.000 en 279.000 pc's. Daarna volgen Spanje (235.00) en de Verenigde Staten (213.000). Nederland staat niet in de toptien.

In de eerste week zorgde de MSRT voor dat 1,3 miljoen computers werden geschoond van Taterf, een password stealer die het heeft gemunt op online gamers. De password stealer probeert logingegevens buit te maken (bijvoorbeeld van games als 'World Of Warcraft' en 'Legend of Mir'). Die informatie wordt vervolgens verkocht: de koper kan een speler met behulp van de gegevens beroven van zijn in het spel vergaarde goederen en geld.

McCormack wijt de infecties onder gamers aan risicovol gedrag. Zo zouden veel gamers geen antivirussoftware draaien omdat dat de performance van hun computer kan beïnvloeden. Bovendien zouden gamers vaker dan gemiddeld dubieuze kopieën (plus cracks) downloaden van nieuwe spellen. "Daardoor loop je een grotere kans op een infectie", waarschuwt McCormack die – in een poging om gamers in hun eigen taal aan te spreken – regelmatig termen als 'l337' en 'pwned' laat vallen. Bron: Techworld