Scott Stout, Microsoft’s abonnementenmanager voor het Technet-programma, heeft belangrijke wijzigingen aangekondigd in het aanbod van Technet-abonnementen. Per 1 augustus verdwijnen de huidige standaard abonnementen, die worden vervangen door drie versies Technet Plus. Stout maakte melding van de wijziging op TechReady, een interne Microsoft conferentie voor beheerders en consultants.

Technet Standaard is de bekendste van de huidige Technet abonnementen. Abonnees hebben de keuze tussen een Single User- en een Server-versie, met prijzen van ongeveer 500 en 1000 euro. Daarvoor krijgen zij een jaar lang maandelijks een dvd of serie cd’s met daarop de complete Microsoft Knowledge Base en onbeperkte evaluatieversies van alle Microsoft-producten. Abonnees hebben bovendien recht op ondersteuning bij twee incidenten met Microsoft-producten. Technet is vooral populair bij it-professionals en systeembeheerders.

Microsoft gaat nu de abonnementen wijzigen. Er is straks nog keuze uit drie Technet Plus varianten. Zowel de Single User- als Server-versie worden aangevuld met een downloadservice voor alle software. Beheerders hoeven daardoor niet langer te wachten tot zij de cd’s of dvd’s ontvangen. Ook komt er een nieuwe versie bij, Technet Plus Direct. Dit is de eerste Technet versie waarbij geen cd’s of dvd’s meer worden verstuurd maar die volledig berust op het downloaden van de benodigde software. Dit wordt meteen ook de goedkoopste Technet-variant met een eerste prijsstelling van 349 dollar. Dit is opnieuw inclusief het recht op ondersteuning bij twee incidenten met Microsoft-producten.

Aanvullend op de wijziging van de abonnementen per 1 augustus zal Microsoft een nieuwe Technet-website lanceren. Via die site zullen abonnees voortaan de software kunnen downloaden. Een rss-service zal hen voorzien van berichten over nieuwe, te downloaden software.

Bestaande abonnees die kiezen voor Technet Plus Direct, en dus voortaan geen cd’s of dvd’s meer ontvangen, kunnen via de Technet-klantenservice hun abonnement aanpassen, wat zal resulteren in een verlenging van het huidige abonnement. Bron: Techworld