De Syrian Electronic Army claimde al enige maanden geleden dat het Microsoft had gehackt, maar nu komt de hackersclub met bewijzen, schrijft Daily Dot. De SEA zou het bedrijfsnetwerk van Microsoft binnen zijn gekomen via een phisingsaanval op medewerkers van het bedrijf. Vervolgens werden documenten gedownload, waarvan de SEA er nu een aantal heeft vrijgegeven aan Daily Dot.

E-mails tussen Microsoft en FBI

Een deel van de vrijgegeven data behelst de communicatie tussen Microsoft's Global Criminal Compliance team en de Digital Intercept Technology Unit van de FBI. Uit die e-mails die tussen beide units heen en weer vliegen blijkt dat Microsoft tonnen per maand verdiend aan het voldoen aan legitieme opvragingen van data door de FBI.

Microsoft vraagt overigens steeds meer. Was in 2012 nog 100 dollar per opvraging genoeg, tegenwoordig vraagt Microsoft het dubbele. In augustus 2013 'verdiende' Microsoft aan het geven van klanteninformatie zo 352.000 dollar.

Volgens door Daily Dot geconsulteerde juristen is het bedrag dat Microsoft vraagt van de FBI fair, maar is het onthullender dat de FBI zo veel opvragingen per maand doet, soms tientallen per dag. Wat eveneens opvallend is is dat het e-mailverkeer tussen de FBI en Microsoft over dit onderwerp onversleuteld is.