De kortingsactie voor zakelijke gebruikers van Windows XP loopt tot 30 juni dit jaar. Microsoft geeft daarbij 15 procent korting aan XP-gebruikers die overstappen van die antieke Windows-versie naar het huidige Windows 8. Daarbij moet tegelijkertijd ook worden overgestapt naar de courante versie 2013, eventueel vanaf het oude Office 2003. Die Office-versie is toen samen met XP uitgekomen.

Bedrijven en overheden

Microsoft is dit actieprogramma voor kleinere en middelgrote ondernemingen een week geleden gestart. In de Verenigde Staten was er aanvankelijk sprake van een bovengrens van 100 licenties per klant. Dat betreft dan 100 stuks Windows 8 plus tegelijk 100 stuks Office 2013. Nu blijkt de limiet op 249 licenties te liggen. De ondergrens is 5 licenties. Microsoft antwoordt dit op vragen van Webwereld of het Amerikaanse aantal ook geldt voor Nederland. Inmiddels is de actiesite voor de VS ook voorzien van dit hogere aantal.

Hierbij komt ook naar voren dat het aanbod beperkt is tot zakelijke klanten en overheidsorganisaties. Liefdadigheidsinstellingen en onderwijsinstanties kunnen niet in aanmerking komen voor de 15 procent korting op de aanschaf van Windows 8 plus Office 2013. Overigens valt de upgradeactie niet te combineren met andere aanbiedingen, merkt Microsoft nog op.