In de Patch Tuesday van deze maand ruimt Microsoft nog meer van de ellende die de NSA op de wereld losliet op. In tegenstelling tot wat het bedrijf eerder aankondigde, worden ook oudere versies van Windows die niet meer worden ondersteund, zoals XP en Server 2003, van extra beveiligingspatches voorzien.

Celebrating our 5th edition


Op 28 september organiseren wij de 5de editie van IT Innovation Day. Onze sprekers gaan het gesprek aan over onderwerpen die niet alledaags en zelfs een tikkie controversieel zijn. Experts op het gebied van medisch zelfexperiment, cyber war, big data, de maakbare maatschappij, commerciële doeleinden van satellieten en de BotNet of Things.


Verwacht korte en krachtige sessies van gamechangers, die het experiment zijn aangegaan en zich uitspreken over de comfort- en gevarenzones die we binnenkort tegemoet treden.


Schrijf uzelf nu kosteloos in!


Nog meer exploits

"In het nalopen van de updates van deze maand identificeerden we enkele kwetsbaarheden die een verhoogd risico voor cyberaanvallen van overheidsorganisaties opleveren", schrijft securitychef Adrienne Hall in een blogpost. "Deze beveiligingsupdates worden beschikbaar gemaakt voor alle klanten, inclusief degenen die oudere versies van Windows gebruiken."

Specifiek wordt een aantal door de NSA misbruikte gaten die in april werden gepatcht in nog ondersteunde versies nu ook in de oude Windows-edities gerepareerd. Hackercollectief Shadow Brokers gooide eerder dit jaar enkele van zulke overheidsexploits op straat, waarna criminelen(?) deze gebruikten in de ransomware WannaCrypt.

WannaCrypt redux

"Vanwege het verhoogde risico op dit moment van schadelijke cyberaanvallen hebben we besloten om op deze actie over te gaan, omdat het toepassen van deze updates verdere bescherming biedt tegen potentiële aanvallen met eigenschappen die lijken op WannaCrypt", zo meldt Hall.