In een blogpost van Barbie op de site van de CPAN Testers heeft Microsoft “in hun incompetente wijsheid besloten om elke paar seconden 20-30 bots los te laten.” Blijkbaar negeren die bots de regels die zijn vastgelegd in robots.txt, terwijl die regels toch precies zijn opgezet zoals Microsoft het voorschrijft. Bovendien blijken de bots niet met elkaar te communiceren om te kijken of ze hetzelfde domein bezoeken.

Script kiddie

“De meeste verstandige bots, zoals die van Google of Majestic 12, laten maar één bot tegelijk op een site, omdat de meeste verstandige bedrijven inzien dat een DOS aanval geen goed beleid is”, schrijft Barbie. Aan de IP-adressen van de bots kon worden vastgesteld data ze van Microsoft afkomstig waren.

De beheerders maatregelen getroffen om de bots voortaan helemaal te weren van de sites. Ze vinden Microsoft niet beter dan een script kiddie die een server van de overheid neer probeert te krijgen. Was CPAN Testers een rechtspersoon geweest, dan zou de zaak misschien aanhangig zijn gemaakt. Maar in plaats daarvan worden nu dus de deuren gesloten voor de bots.

CPAN Testers

CPAN staat voor Comprehensive Perl Archive Network, en het is de code repository van Perl. De CPAN Testers zijn vrijwilligers die de code testen om de auteurs feedback te geven en om gebruikers te informeren of een bepaalde distributie zal installeren en draaien op hun systeem. Bron: Techworld