Microsofts internetcapaciteit maakt het praktisch onmogelijk om het bedrijf aan te vallen met een (D)DoS, dat stelt John Howie, hoofd beveiliging voor online diensten bij Microsoft. Met die uitspraak op de Engelse website Computing daagt hij aanvallers bijkans uit om een aanval op de softwarereus uit te voeren.

Veilig tot 5 GB/s

Volgens Howie heeft Microsoft overdreven veel internetcapaciteit. “We merken helemaal niets totdat het aantal data via ons netwerk 2 GB per seconde is. En we zullen niet in zweten uitbarsten totdat het dataverkeer 5 GB per seconde bereikt. Zelfs dan hebben we nog bescherming aan de rand van ons netwerk waarmee we ip-adressen waarvan we vermoeden dat ze kwaadaardig zijn kunnen blokkeren".

Microsoft wordt volgens Howie daarnaast erg beschermd tegen hackers doordat het bedrijf robuuste mechanismes heeft die ervoor zorgen dat alle servers volledig gepatched zijn. Daarnaast worden medewerkers zo getraind dat ze weten hoe ze veilig moeten werken en wijs om kunnen gaan met social engineering.

Beginnersfouten bij Sony en RSA

Howie doet die uitspraken in een reactie op de hacks bij Sony en beveiligingsbedrijf RSA. Volgens Microsoft zijn die bedrijven gehackt omdat ze beginnersfouten hebben gemaakt. “Sony werd platgelegd omdat het zijn servers niet patchte, omdat het verouderde software draaide en omdat de programmeurs slechte code leverden", aldus Howie.

Ook de hack bij RSA was volgens de beveiligingsman van Microsoft een beginnersfout en dus te voorkomen. “RSA werd gehackt omdat een medewerker in social engineering trapte en een twijfelachtige bijlage bij een e-mail opende. Opnieuw een beginnersfout", stelt de Microsoft-medewerker.