Het mankement dook drie weken geleden voor het eerst op. Al snel leek het erop dat alleen pc's met Office 2003 – of componenten daarvan – moeite hadden om updates op te halen van een WSUS-server. Microsoft bevestigde woensdag dat het probleem is veroorzaakt door een update voor Office 2003 Service Pack 1.

De patch voor de WSUS-bug is momenteel alleen beschikbaar als een handmatige download. Microsoft gaat de fix nog aanbieden via de gebruikelijke Windows Update- en WSUS-kanalen. “Als het wordt toegevoegd aan WU/WSUS dan zal het worden gekenmerkt als een verplichte update”, zo waarschuwt programmamanager Marc Shepard in een blog. Dit houdt in dat de patch standaard automatisch wordt geaccepteerd.

Meer problemen

Microsoft was vorige maand vaker in het nieuws met zijn updatemechanismen. Zo ondervond het uitrollen van de security-updates voor juni 2008 hinder. Beheerders die gebruikmaakten van System Center Configuration Manager 2007 in combinatie met de System Management Server (SMS) 2003-clientsoftware waren niet in staat om de Patch Tuesday-patches van die maand uit te rollen over de SMS 2003-clients.

Bron: Techworld